E-mail instellingen POP3 of IMAP?

Welk protocol dien ik te gebruiken voor mijn email instellingen?
Dat hangt af van hoe u uw e-mail gebruikt. Indien u vaak onderweg bent en op afstand of op meerdere clients uw e-mail wilt kunnen controleren biedt IMAP de uitkomst.
Indien u slechts één PC of laptop gebruikt om uw e-mail te controleren dan is POP3 bij uitstek zeer geschikt. POP3 haalt namelijk alle mail van de server op en slaat deze op op uw PC.
Dat betekent dus dat wanneer uw PC crasht of uw hardeschijf kapot gaat dat u uw mails kwijt bent. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de backups.

IMAP daarintegen laat alle mappen en mail op onze server staan. U heeft dan in feite een mailbox op afstand. Het grote voordeel hiervan is dat u met meerdere e-mail clients uw mail kunt lezen.
Met deze optie kunt u ook gebruik maken van onze webmail op https://www.w3xo.com/mail/
En alle e-mail op onze servers wordt dan ook meegenomen in onze backups.

In het kort:

- Gebruikt u alleen uw e-mail op één PC / client kiest u dan POP3. U bent zelf verantwoordelijk voor backups, mail wordt niet opgeslagen op onze servers, wij zijn slechts een doorgeefluik.

- Gebruikt u uw email op bijvoorbeeld mobiel, pc en op het web; kiest u dan voor IMAP. Onze servers maken geautomatiseerde backups van uw e-mail. Uw mail blijft op onze server staan.