De nieuwe gTLD’s, wat zijn het en wat moet ik ermee?

gtldsIn 2011, op 20 Juni om heel precies te zijn heeft ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) gestemd om de meeste restricties die op de normale generic top-level domains (gTLD’s) zat op te heffen.
Bedrijven en andere organisaties kunnen daardoor nu zelf hun eigen gTLD’s te kunnen aanvragen. Na het aanvragen van een gTLD werd deze beoordeeld door het ICANN, waarna deze wel of niet door de selectie komt.
Hierdoor konden bedrijven bijvoorbeeld .politie, .phillips, .google en .book domeinen aanvragen. Over een aantal waaronder het .book domein is er flink wat commotie geweest.

Na het aftikken van zo’n $185.000(!) werd je aanvraag behandeld. Mocht deze goedgekeurd zijn dan had je mazzel! Er zijn zo’n 1930 aanvragen gedaan, daar zijn er 751 goedgekeurd.
Vanaf 15 juli 2013 is de uitrol van deze zogehete gTLD’s begonnen. Per 10 juli 2014 was het 330’ste gTLD gealloceerd.

w3xo biedt aan haar klanten ook de mogelijkheid om de nieuwe gTLD’s te registreren. Wij hebben er een heel stel in ons aanbod.
Op het moment van schrijven biedt w3xo voor haar domeinregistraties ca. 300 verschillende extensies aan!
U kan vast bij één van deze mogelijke extensies wel iets vinden welke bij uw domeinregistratie past.

Bij vragen over de werking en/of advies betreffende het selecteren van een juiste extensie helpen wij u natuurlijk graag.
Schroomt u zich niet om met vragen over webhosting of domeinnamen contact met ons op te nemen.

Voor een volledige lijst met exotische extensies kunt u terecht op onze website. Hier staan deze vermeld inclusief prijzen.
Bestel bijvoorbeeld nu een .wtf domeinnaam. Zie meer domein extensies hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>